Om Bikable

Bikable har huvudkontor och lager i Terndrup, Danmark. Vi är idag marknadsledande inom utrustning, reservdelar och tillbehör till cyklar på den danska marknaden och strävar efter att nå samma position i Sverige. Våra skickliga medarbetare på lagret hanterar mer än 550 000 ordrar varje år. I nuläget är vi +50 anställda fördelade mellan lager och administration.

Vi är kända för att sälja kvalitétsprodukter till riktigt bra pris. Vårt sortiment sträcker sig från välkända varumärken till budgetvänliga alternativ. Det gör att vi har något för alla cyklister, oavsett om du är proffs, en glad amatör, har cyklat i många år eller precis har lärt dig att cykla. Vår kunniga kundservice och snabba leverans till våra kunder har lett till att Bikable har byggt upp en stor, lojal kundgrupp genom åren. Vi är extra stolta över att ha högst Trustpilot omdöme i vår bransch.

Bikable har gått från att vara en liten entreprenörsverksamhet till att utmana de stora internationella aktörerna på marknaden. Vi sålde våra första cykeldelar år 2008. Sen dess har Bikable växt till att bli ett fullvuxet e-handelsföretag som levererar till kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och många andra länder i Europa.

Nedanför kan du se några höjdpunkter från vår historia:

2022

År 2022 startade de stora internationella ambitionerna när Cykelgear A/S lanserade sitt nya internationella varumärke Bikable. Bikable blir framåt det nya varumärket utomlands. I samband med detta blir Norge och Sverige också blir en del av Bikable-varumärket. Cykelgear kommer framåt uppdatera sin profil i Danmark genom ny visuell identitet och logo. Cykelgear växlar också upp organisationen för framtida växtambitioner och för att välkomna många nya kollegor på resan.

2022

I mars tog Andreas Bang Nielsen över som CEO. I juni tog Søren Djernæs-Andersen över som CFO. Andreas och Søren blir Cykelgears ledning. I samband med detta blir det möjligt för bröderna Erik och Kasper Buus Larsen att kliva av från det dagliga arbetet och ledingsgruppen. Idag äger Erik och Kasper fortfarande en stor del av företaget.

2022

Cykelgear öppnar på den norska marknaden.

2021

Kasper Buus Larsen and Erik Buus Larsen skriver på ett partnerskap med kapitalfonden Foreman Capital och säljer vid detta tillfälle en majoritetsandel av Cykelgear till kapitalfonden i oktober 2021. Den holländska investeraren specialiserar sig i att förvärva företag och stötta dem på växtresan till nästa nivå. De kommer nu kontinuerligt hjälpa Bikable med att nå sina tillväxtambitioner. Kasper och Erik är fortfarande involverade i verksamheten, i ledningsgruppen och i ägargruppen.

2021

VI får automatiskt sortering på lagret. Det betyder att vi kan fördela ut våra leveranser till fler fraktleverantörer än tidigare. Samtidigt minskar vår felmariginal i förbindelse med frakt avsevärt.

2020

Covid-19 bryter ut i Danmark och världen. För Cykelgear betyder detta en explosiv tillväxt. Corona leder till att många gym stänger i flera månader. Många människor upptäcker att cykling är en perfekt träningsform. Samtidigt tvingas många butiker stänga tillfälligt vilket betyder att allt fler handlar online. På grund av detta blev 2020 ett intensivt år för Cykelgear.

2019

Cykelgear förvärvar Coolbike.dk. Senare samma år köper Cykelgear de resterande partierna från det svenska företaget Bihr Nordic AB.

2017

Cykelgear förvärvar Cyclingfreak.dk

2016

Cykelgear förvärvar Bikebuster.dk

2016

Cykelgear växer och upplever igen att lokalerna blir för trånga. Därför förvärvas byggnader av den konkursdrabbade stålverksfabriken Karl Molin i Terndrup, Nordjylland. Det betyder att Cykelgear.dk nu har +15 000 m2 lageryta. Samtidigt etableras ett nytt robotstyrt lager.

2014

Cykelgear gör intåg på den svenska marknaden med Cykelgear.se. Samtidigt växer antalet anställda då allt fler anställs till lager, kundservice och marknadsföring.

2013

Cykelgear upplever igen växtvärk och köper en större byggnad på 1 695 m2 i industriparken i Hadsund. Den nya byggnaden erbjuder extra yta för att ha en verkstad och lager. Samtidigt skapas också möjligheter för en ännu större butik.

2011

Sortimentet på lagret utvidgas kraftigt och ytorna blir plötsligt allt för trånga. Cykelgear flyttar därför till större lokaler i den 800 m2 stora byggnaden på Textilvænget i Hadsund

2009

Cykelgear går från att vara en hobby till att nu bli ett företag med två anställda. I mars expanderar de genom att köpa lokaler på ca 50m2 i Hadsund, Norra Jylland. I december flyttar Cykelgear till nya, större lokaler där de också öppnar en fysisk butik i Hadsund.

2008

Bröderna Erik Buus Larsen and Kasper Buus Larsen grundar Cykelgear A/S. Idéen uppstår då de själva önskar köpa billigare reservdelar till sina egna cyklar. De är själva blivande cykelentuseaster och nöjer sig inte utan perfekt utrustning till sina cyklar.