Cykelhjul

Vi på Bikable erbjuder ett brett sortiment av olika cykelhjul i storlekar från 12-29 tum. Vi har både framhjul, bakhjul och hjulset från många välkända märken. Vi har populära märken så som Fulcrum, Vision, Mavic, Shimano, Zipp, Token, DT Swiss och Campagnolo. I sortimentet hittar du hjul för racer, citybike, MTB, Fixie, BMX samt barn- och juniorcyklar.

Oavsett om du behöver prisvärda cykelhjul eller hjul av högre kvalité med specifika funktioner har vi rätt cykelhjul för dig och din cykel i vårt stora sortiment. Oavsett prisklass är alla våra cykelhjul av hög kvalité och passar de flesta cyklar.

Läs mer

FAQ

1
Hur väljer jag rätt cykelhjul?
För att välja rätt hjul bör du först ta reda på vilken hjulstorlek du behöver. Därefter bör du kontrollera vilket bromssystem, kassett och växlar du har.
2
Vad är skillnaden mellan cykelhjul och fälgar?
3
Varför välja lättviktshjul till cykeln?

Köp ett nytt cykelhjul

Kanske har du upplevt att köra för hårt upp på en trottoarkant eller kraschat med cykeln och fått ett skevt fram eller bakhjul som följd. Om skadan inte är alltför allvarlig kan du försöka räta upp hjulet själv med ekernycklar.

Om skadan är allvarlig eller om du ändå drömmer om nya cykelhjul som är starkare eller mer färgglada så kan du självklart köpa helt nya hjul som passar perfekt till din cykel. Använd filtren i varje kategori så hittar du ett hjul som passar din cykel och dina behov.

 

Vilket cykelhjul ska jag välja?

Det kan vara svårt att hitta precis rätt hjul till din cykel när utbudet är så stort. Vissa cykelhjul är bra för mountainbikes, andra för citybikes och andra är specifikt anpassade för att övervinna bergsetapper på en racercykel. Vissa hjul är också mer aerodynamiska än andra. Om du behöver hjälp att välja rätt hjul är du välkommen att kontakta vår kunniga kundservice som gärna hjälper till.

Det viktigaste att ha koll på när du väljer hjul är att se till så du får rätt hjulstorlek. Därefter bör du även kolla vilket bromssystem samt kassett och växlar du har på cykeln.

 

Skillnaden mellan hjul och fälgar

Fälgen är den runda hjulskena som däck och eventuell slang monteras på. Ventilen från slangen går igenom ett hål i fälgen som hålls ihop av ett flertal ekrar vilket är de små metallpinnar som tillsammans håller fälgen stabil och rund. Ekrarna är monterade på ett nav som är hjulets mittpunkt där alla ekrar möts. Inuti navet kan det finnas en växelanordning om det är en cykel med inbyggda växlar. Om hjulet är till en cykel med utvändiga växlar hittar du vanligtvis kullager i navet och en bult med muttrar eller en snabbkoppling för att fästa hjulet på cykeln. Allt dessa delar kallas tillsammans för ett cykelhjul.

 

Lättviktshjul till cykel

Det finns flera goda anledningar att uppgradera och köpa ett lättare hjulset till din sportcykel för att kunna prestera bättre. Den totala vikten av alla komponenter på cykelhjulet kallas för rullande vikt och den blir tyngre ju snabbare hjulet roterar. Om du har däck, slang eller ett hjul som väger mycket blir den rullande vikten hög. Just hjulen är en av de komponenter där du kan få ut mest prestanda för pengarna genom att uppgradera till lättare hjul och på så vis minska cykelns vikt. Ett populärt val av material som ofta används för ökad prestanda är kolfiberhjul. Vi har också lätta aluminiumhjul i vårt sortiment som också kan vara ett prisvärt alternativ till kolfiberhjul.

Om du har funderingar eller frågor om vilket framhjul, bakhjul eller hjulset du ska välja är du välkommen att kontakta vår kundservice via telefon, mejl eller genom att chatta med oss direkt online. Vi hjälper gärna till.